Dla podmiotów gospodarczych prowadzących hurtownie lub planujących dystrybucję naszych produktów zapraszamy do kontaktu pod nr telefonu: 508 870 483 lub poprzez maila handel@contipack.pl, gdzie nasz doradca przygotuje ofertę dostosowaną do Państwa potrzeb.
Talerze z trzciny cukrowej
Wybierając ekologiczne talerzyki z trzciny, wspierasz zrównoważoną produkcję i ograniczasz ilość śmieci, które trafią do oceanów. Sprawdź, jakie jeszcze korzyści przyniesie stosowanie niezwykle trwałych naczyń z trzciny cukrowej i świadomie podejmij decyzję, która wpisze się w nurt eko, a jeśli prowadzisz działalność, wywinduje pozycję Twojej firmy. Postawa proekologiczna po prostu się opłaca.
Talerze z trzciny – oferta
Z dumą prezentujemy asortyment, na który składają się m.in.:
- talerze jednorazowe kwadratowe – do wyboru masz 3 rozmiary: 16, 20 i 26 cm;
- talerze jednorazowe okrągłe – oferujemy aż 3 średnice: 17,8 cm oraz 23 i 26 cm;
- talerze z trzciny trójdzielne – produkt w dwóch wariantach: 23 i 26 cm;
- talerze jednorazowe owalne – mniejszy 26 cm oraz większy 32 cm.
Talerzyki z trzciny cukrowej – zastosowanie
Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom, talerze z trzciny cukrowej nadają się do powszechnego użytkowania:
- w barach i restauracjach;
- w cateringu;
- w zamówieniach na wynos;
- w trakcie imprez plenerowych lub masowych;
- na piknikach i biwakach;
- podczas grillowania;
- podczas eventów oraz spotkań firmowych;
- w trakcie bankietów i na przyjęciach;
- na imprezach okolicznościowych;
- w lokalach gastronomicznych, hotelach i barach szybkiej obsługi.
Talerzyki ekologiczne z trzciny potwierdzą Twój przyjazny stosunek do środowiska i zapewnią Ci grono stałych sympatyków.
Talerz z trzciny cukrowej – zalety
Talerz ekologiczny ma wiele oczywistych zalet. Z pewnością należą do nich:
- biodegradowalność – talerzyki wykonane są czystej trzciny cukrowej, która w ciągu 90 dni ulega całkowitej biodegradacji. Są bezpieczne i nietoksyczne;
- odporność – produkty te są sztywne i odporne na wrzątek oraz olej o temperaturze 100°C przez 30 minut;
- szeroki zakres zastosowań – mogą być używane niemal w każdych warunkach: do dań zimnych, ciepłych, mokrych i tłustych;
- neutralność – talerze biodegradowalne nie wpływają na walory smakowe ani zapachowe serwowanych na nich potraw;
- brak powłoki chemicznej – naczynia z trzciny cukrowej nie zawierają substancji alergicznych, są bezpieczne, nietoksyczne i nie posiadają żadnej woskowej ani plastikowej powłoki;
- możliwość stosowania w kuchenkach mikrofalowych – jeśli jest taka potrzeba, możesz bez wahania podgrzać danie w mikrofali.
Talerze biodegradowalne z trzciny – jak powstają?
Trzcina cukrowa jako surowiec używany do produkcji cukru poddawana jest obróbce. Po wyciśnięciu z niej soku pozostaje materiał uboczny, czyli tzw. bagassa. Jest ona rozdrabniana, czyszczona i mieszana z wodą. Masa powstała w ten sposób zostaje wtłoczona do formy, w której naczynie nabiera ostatecznego kształtu.
Talerzyki ekologiczne – sklep Contipack
Wytrzymałe talerzyki z trzciny cukrowej są przyjazne dla środowiska. Przy ich produkcji wykorzystane zostały wyłącznie naturalne materiały. Ulegają szybkiej i całkowitej biodegradacji, co potwierdza certyfikat zgodności z normą EN 13432:2000. Jesteśmy uznanym importerem opakowań dla gastronomii. Dla Klientów biznesowych przygotowaliśmy specjalną ofertę w pełni dostosowaną do ich potrzeb. Chcesz się wyróżnić? Talerzyki ekologiczne to korzyść zarówno dla Ciebie, jak i planety.