Dla podmiotów gospodarczych prowadzących hurtownie lub planujących dystrybucję naszych produktów zapraszamy do kontaktu pod nr telefonu: 508 870 483 lub poprzez maila handel@contipack.pl, gdzie nasz doradca przygotuje ofertę dostosowaną do Państwa potrzeb.
Naczynia jednorazowe z trzciny cukrowej
Naczynia jednorazowe są wszechobecne. Korzystają z nich bary, restauracje, a przede wszystkim firmy cateringowe. Nie ma sposobu na wyeliminowanie tego praktycznego i taniego rozwiązania z naszego codziennego życia. Mając jednak na uwadze skalę użytkowania naczyń jednorazowych oraz ich wpływ na środowisko, warto pomyśleć o zastąpieniu ich ekologicznym rozwiązaniem. Naczynia z trzciny cukrowej nadają się do stosowania z potrawami stałymi i płynnymi. Możesz serwować na nich dania zimne i ciepłe, mokre i oleiste. Dostępne są w różnych kształtach i rozmiarach.
Ekologiczne naczynia jednorazowe sprawią, że Twój biznes stanie się przyjazny dla środowiska. Zapoznaj się z naszą ofertą i bądź EKO!
Naczynia jednorazowe biodegradowalne – oferta
Naczynia jednorazowe z trzciny cukrowej to doskonała alternatywa dla rozwiązań papierowych i plastikowych. Powstają z odpadów pozostających po tłoczeniu trzciny cukrowej. Są bezpieczne i w 100% biodegradowalne. Oferta Contipack obejmująca naczynia wykonane z trzciny cukrowej to m.in.:
- miseczki z trzciny cukrowej – biała miska o pojemności 500 ml dostępna jest w opakowaniach po 50 lub 500 sztuk;
- pokrywki na kubki – dzięki dwóm wielkościom (średnica 80 i 90 mm) z łatwością dopasujesz pokrywki do kubków o pojemności 300 i 400 ml. Opakowanie zawiera 50 lub 1000 sztuk;
- talerzyki kwadratowe – to 3 klasyczne rozmiary: 16 × 16, 20 × 20 oraz 26 × 26 cm. Pakujemy je po 50 lub 500 sztuk;
- talerzyki okrągłe – do wyboru masz dwa warianty (z podziałkami i bez). Okrągłe talerze mają średnicę 17,8 cm oraz 23 i 26 cm;
- owalne talerze z trzciny – dostępne w dwóch rozmiarach: 26 i 32 cm.
Naczynia z trzciny cukrowej – zalety
Naczynia jednorazowe z trzciny cukrowej do pełnego rozkładu potrzebują od 45 do 90 dni. Na długość procesu mają wpływ m.in. warunki, w jakich dochodzi do rozpadu. Każdy lunchbox, miska czy talerz z naszej oferty to produkt w pełni bezpieczny i nietoksyczny. W produkcji stosowany jest wyłącznie czysty surowiec, masz zatem pewność, że naczynia z trzciny cukrowej nie mają żadnej powłoki, czy to woskowej, czy z tworzywa. Dbałość o planetę to tylko jedna z wielu zalet, jakie mają ekologiczne naczynia jednorazowe.
Naczynia z trzciny cukrowej – zalety:
- odporność na wysoką temperaturę (możesz stosować je w mikrofalówce);
- utrzymywanie temperatury dania przez długi czas;
- brak wpływu na smak i zapach potraw;
- możliwość przechowywania w lodówce;
- szeroka paleta zastosowań (naczynia biodegradowalne nadają się zarówno do produktów stałych, jak i płynnych).
Naczynia ekologiczne z trzciny – korzyści dla biznesu
Jako sklep internetowy proponujemy stosowanie naczyń z trzciny cukrowej nie tylko ze względów praktycznych, ale również wizerunkowych. Ochrona środowiska i styl życia oparty na zasadzie zero waste to wartości doceniane w szerszym gronie. Naczynia jednorazowe biodegradowalne pozwolą Ci ograniczyć ilość generowanych odpadów. Nie chodzi tu tylko o dbanie o środowisko naturalne, ale też o budowanie trwałych relacji z Klientami. Dzięki ekologicznym rozwiązaniom możesz zaskarbić sobie ich sympatię i wyróżnić się na tle konkurencji. Naczynia ekologiczne to krok w stronę budowania pozytywnego wizerunku firmy.
Jak powstają naczynia biodegradowalne z trzciny cukrowej?
Talerzyk, kubek czy miska z trzciny cukrowej to produkty powstające z tego samego surowca, co cukier. Z trzciny wyciska się sok, a produktem ubocznym tego procesu jest tzw. bagassa. Jest ona rozdrabniana i poddawana dalszej obróbce. Po oczyszczeniu i wymieszaniu z wodą tworzy masę, która zostaje wtłoczona do formy. Z niej zaś wyjmuje się już gotowy, niezwykle wytrzymały produkt – ekologiczne naczynia jednorazowe.
Ekologiczne naczynia jednorazowe – cena
Zastanawiasz się, ile kosztują naczynia jednorazowe z trzciny cukrowej? To zaledwie kilkadziesiąt groszy za sztukę. Dokładana cena zależy od wybranej opcji. Koszt zakupu naczyń z pulpy cukrowej jest nieco wyższy niż w przypadku plastikowych odpowiedników. Trzeba jednak pamiętać, że ceną jest tu również dobro naszej planety.
Prowadząc restaurację, bar, firmę cateringową czy inną tego typu działalność, z pewnością analizujesz bilans zysków i strat. Nasi doradcy dostosują ofertę do specyfiki Twojego biznesu oraz indywidualnych potrzeb, co sprawi, że biodegradowalne naczynia staną się dobrym i opłacalnym rozwiązaniem. W sprzedaży B2B przewidujemy różnego rodzaju zniżki. Skontaktuj się z nami i sprawdź, jakie rabaty dla Ciebie przygotowaliśmy.
Naczynia jednorazowe – sklep internetowy Contipack
Decydując się na ekologiczne naczynia jednorazowe, należy przede wszystkim wybrać sprawdzonego partnera, którego produkty będą w 100% biodegradowalne. Contipack to firma od lat zaopatrująca Klientów w sprawdzone i bezpieczne rozwiązania, w których panuje bardzo korzystny stosunek jakości do ceny. Obsługujemy zarówno osoby prywatne, jak i Klientów biznesowych (m.in. firmy gastronomiczne, hotelarskie lub handlowe).
Jeśli chcesz być EKO, pierwszym krokiem jest wymiana plastikowych naczyń na te, wykonane z materiałów biodegradowalnych. Nie zwlekaj i razem z nami zbuduj pozytywny wizerunek swojego biznesu.